Слово твоє - світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці (Пс 119,105)
» » » Папа: справжній місіонер – це, насамперед, учень Христа
Всі новини

Папа: справжній місіонер – це, насамперед, учень Христа

2019.02.08 Udienza Missionari d’Africa

Папа Франциск прийняв на аудієнції представників Товариства Місіонерів та Згромадження Сестер-Місіонерок Пресвятої Богородиці Африки, дякуючи їм за 150-літнє місіонерське служіння та бажаючи й надалі бути сіячами надії та будівничими мостів діалогу.

о. д-р Теодосій Р. Грень, ЧСВВ - Ватикан

«Як члени великої “родини кардинала Лавіжеріє”, ви повернулись до своїх коренів, з вдячністю поглянули на свою історію, щоб бути спроможними жити ваше сьогоднішнє зобов’язання з відновленою заповзятістю заради Євангелія та бути сіячами надії», – мовив Папа Франциск, приймаючи на аудієнції у п’ятницю, 8 лютого 2018 р., в Климентинському залі Апостольського палацу у Ватикані представників Товариства Місіонерів, так званих «Білих Отців», та Згромадження Сестер-Місіонерок Пресвятої Богородиці Африки з нагоди 150 річниці заснування кардиналом Чарльзом Лавіжеріє цих двох місійних інституцій.

Подяка Богові та членам даних інституцій

Глава Католицької Церкви подякував Головним Настоятелям Спільноти Місіонерів Африки та Згромадження Сестер-Місіонерок за слова привітання та висловив свою глибоку вдячність за їхнє ревне, вірне та безкорисливе служіння, висловлюючи свою духовну близькість усім членам цих місійних інститутів.
«Разом з вами складаю Богові подяку не лише за дари, які Він зробив Церкві через ваші інституції, але також особливо за вірність Його любові, яку ви святкуєте під час цього ювілею», – наголосив Святіший Отець, побажавши, щоб ці ювілейні святкування зміцнили всіх членів цих двох місійних інститутів у впевненості в тому, що Бог, Який покликав нас до спільності із Своїм Сином Ісусом Христом, є гідним віри (див. 1 Кор. 1, 9); щоб посвячення членів цих місійних спільнот та їхнє щоденне служіння могло у конкретний спосіб виявляти через їхнє спільнотне життя та різні праці, вірність любові до Бога та Його близькість, щоб, таким чином, вони могли засівати надію у серцях людей, зокрема тих, що зранені, зневірені та залишені напризволяще.

Місійність в ДНК                

 Ведучи далі свою промову, Вселенський Архиєрей зазначив, що корені цих двох церковних інституцій позначені зовнішньою місійністю (ad extra) , яка вписана в їхнє ДНК. Тому головна турбота членів цих інституцій пов’язана із людьми, які живуть без світла, сили та утішення Христової віри, без християнської спільноти, яка б їх прийняла, без горизонту сенсу та життя.
Єпископ Риму також пригадав, що в світлі духа їхнього Засновника та 150-річного досвіду служіння, члени Товариства та Згромадження добре знають, що звіщення Євангелія не є синонімом прозелітизму, але тією динамікою, яка провадить до того, щоб ставати ближнім для інших, аби розділити із ними отриманий дар; є зустріччю любові, що перемінила їхнє життя й надихнула до посвяти Господеві та Євангелію.

Постійно вдивлятись в Ісуса

За словами Святішого Отця, місійне життя є завжди служінням заради Ісуса, з Ісусом та в Ісусі. Тому потрібно завжди вдивлятись у Спасителя, аби ніколи не забувати, що справжній місіонер – це, перш усього, учень Христа. Папа Франциск закликав присутніх, а через них також і всіх членів Товариства Місіонерів та Згромадження Сестер-Місіонерок, аби вони завжди плекали тісний зв’язок з Учителем, зокрема, через слухання та роздумування Божого Слова, участі у Святих Таїнствах та служіння ближнім.
Також Святіший Отець побажав, щоб ці ювілейні святкування спричинились до того, аби члени цих двох місійних інституцій стали чоловіками та жінками, які не бояться йти у пустелю цього світу та разом шукати засобів, щоб супроводжувати наших братів та сестер до оази, якою є Ісус Христос, аби Він вгамував кожну їхню спрагу Своєю живою водою.

Зміцнення братніх та сестринських зв’язків

Серед іншого, Папа побажав присутнім, аби цей ювілей 150-річчя від їхнього заснування допоміг їм зміцнити їхні спільноти, зміцнити братні та сестринські зв’язки між ними, адже звіщення Євангелії не осягне бажаного результату, якщо в їхніх спільнотах забракне автентичної місійної єдності.
«Нехай же Святий Дух вчинить вас будівничими мостів між людьми. Щоб там, де Господь вас послав, ви могли зробити свій внесок у розвиток культури зустрічі, бути на служінні діалогові, який, у пошані до відмінностей, вміє отримати із них багатство», – наголосив Папа, подякувавши також і за їхній вклад у діалог з братами та сестрами мусульманами та за їхні дбання про наш спільний дім  землю.


VATICAN NEWS
 
Запрошуємо на нашу Facebook-сторінку!
Ви вже поставили like?
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її та натискаючи Ctrl+Enter


Додати коментар
Або водите через соціальні мережі

Запрошуємо на нашу Facebook-сторінку!
Ви вже поставили like?
Весняний Париж

«Побачити Париж та померти!» - майже всі знають цю відому фразу, але не знають звідки вона з’явилась. А сказав її відомий письменник Ілля Еренбург. На початку 20 століття він вирішив познімати ...

Паломництво до Ізраїлю. Свята Земля

Протягом року Паломницький Центр Андрія ВІФЛЕЄМ організовує паломництва у Святу Землю – місце де прожив своє земне життя наш Господь Ісус Христос.

Люрд – місце живого чуда



Меджугор'є в часі об'явлення Богородиці. Святині Будапешту

У Меджуґор’ї (Читлук, Боснія і Герцоговина) уже більше 30-ти років шестеро молодих людей, що цілком заслуговують на довіру, свідчать під присягою, що з 24 червня 1981 року і до сьогодні майже щоденно ...

 
Кожен сьомий християнин живе в країні з переслідуваннями
Цього року у світі вбили 25 священиків
«Допомога Церкві в потребі» здійснила у 2017 році 5357 проектів
Францисканський священик: число християн у Вифлеємі катастрофічно падає
На прощу до Зарваниці цьогоріч очікують до 100 тисяч паломників
Краще за тиждень
Мультимедія
Фоторепортаж із зустрічі богопосвячених осіб
Різдвяна історія, що вражає
Різдвяні рекламні ролики, що зворушують до сліз
Сестри-домініканки заспівають на Національній церемонії запалення Різдвяної ялинки в США
Як російськомовні молодики вимагали поховати бійця за ... язичницькими традиціями