Слово твоє - світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці (Пс 119,105)
» » Що можемо навчитися у найнещасливішої жінки з Біблії?
Всі новини

Що можемо навчитися у найнещасливішої жінки з Біблії?


Коли ізраїльський народ виходив з Єгипту, Бог через Мойсея дав їм кілька обітниць, щодо їхнього майбутнього. Однією з головних Божих обітниць було те, що в новій землі не буде безплідних і жінок, що народжують передчасно. Ця обітниця поширювалося на всіх, без винятку, ізраїльтянок.

Вихід 23:26 «У твоїм Краї не буде такої, що скидає плода, ані неплідної. Число твоїх днів Я доповню».

Але перша глава першої книги Царств починається з історії, в якій жінка на ім'я Анна була неплідна. В Біблії навіть вказана причина, чому вона була безплідна:

1 Царств 1: 5 «а Анні давав частину подвійну, бо любив її. Та Господь замкнув її утробу».

Сьогодні ми зазвичай проповідуємо про те, що всі проблеми приходять від диявола, але у випадку з Анною все було по-іншому. Сам Бог, з невідомих нам причин, замкнув її черево. В англійському перекладі написано, що Бог зробив її безплідною.

Через своєї проблеми Анна була нещасна. Вона не могла навіть нормально їсти. Вона постійно плакала і задавалася питанням: «Чому це відбувається саме зі мною?» Ще масло в вогонь підливала її суперниця Пеніна, друга дружина її чоловіка, підбурюючи і принижуючи Анну. Можливо вона говорила: «Бачиш, Бог тебе не любить, ти грішна і це Він тебе карає за це!»

Читаючи Святе Письмо, Анна бачила Божу обітницю, яка належала їй, але, на жаль, це обітниця в її житті не працювала.

У Анни було два шляхи: перший - озлобитися на Бога і закритися в собі, і другий - воювати за своє обітницю. З історії ми знаємо, що Анна вибрала другий шлях. Вона не тільки відстояла свою обітницю, народивши 6 дітей, але також її син Самуїл став однією з найвідоміших постатей в історії Ізраїлю.


Сьогодні я хотів би показати вам 5 принципів, які використовувала Анна для того, щоб отримати свою обітницю:

1. Анна не образилася на Бога через те, що у неї в житті були проблеми і невиконаніобітниці.

Вона не почала нарікати і звинувачувати Бога в своїх невдачах. Образа і ремствування блокують відповідь від Бога, тому в важкі хвилини продовжуй вірити Богу. Якщо ти маєш обітницю, але не бачиш її виконання, продовжуй стояти на Його Слові, не дивлячись ні на які обставини!


2. Анна не повелася на провокацію з боку Пеніни.

1 Царств 1: 6 «А її суперниця розпалювала гнів, щоб докучати їй, бо Господь замкнув її утробу».

Дуже легко відволіктися від обітниці, коли інші тебе провокують. Ніколи не говори свої мрії і обітниці всім підряд. Негативні люди своїми сумнівами, докорами і повчаннями відвернуть тебе від головного. Слухаючи негатив дуже легко засмутитися, спокуситися і, врешті-решт, так і не отримати того, що Бог наперед приготував для тебе.

3. Анна так молилася, що священик Ілій подумав, що вона п'яна.
За свої обітниці потрібно воювати! Моя мама годинами молилася за нашу сім'ю, щоб всі її діти були віруючими. Вона постійно цитувала обітницю з Книги Ісуса Навина 24:15 «А я та дім мій будемо служити Господу». Моя мама говорила: «Якщо цю обітницю написано в Біблії, значить я вірю в те, що вона належить мені, навіть якщо прямо зараз я і не бачу результату». Сьогодні вся наша сім'я служить Богу. Я думаю, що це тому, що моя мама вміла молитися і, подібно до Анні, вона відвоювала свою обітницю!

4. Під час молитви Анна дала обітницю Богу.

1 Царств 1:11 «І склала вона обітницю, та й сказала: Господи Саваоте, якщо дійсно споглянеш на біду Твоєї невільниці, і згадаєш мене, і не забудеш Своєї невільниці, і даси Своїй нащадка чоловічої статі, то я дам його Господеві на всі дні життя його,а бритва не торкнеться його голови».

Наш обітниця завжди вражає Бога. В Біблії є багато прикладів того, коли перед тим, як отримати відповідь на молитву, люди давали Богу обітницю.

5. Уважно перечитуючи кілька разів цю історію, я помітив, що священик Ілій не молився за Анну, чи не пророкував їй, а просто благословив її.

Благословення священика зіграло вирішальну роль в тому, що Анна отримала свою обітницю - сина Самуїла.

1 Царств 1:17 «І відповів Ілій та й сказав: Іди з миром! А Бог Ізраїлів дасть тобі бажання твоє, яке ти від нього жадала».


Підсумовуючи, хотілося б сказати, що в Біблії написано багато обітниць щодо нашого життя. На жаль, дуже часто ми, як і Анна, не можемо їх отримати. Але якщо ми щось не маємо, то це не означає, що Бог не хоче або не може нам це дати. Приклад Анни дуже ясно показує нам про те, що за свою обітницю потрібно боротися!


Роман Савочка, inViktory
Запрошуємо на нашу Facebook-сторінку!
Ви вже поставили like?
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її та натискаючи Ctrl+Enter


Додати коментар
Або водите через соціальні мережі

Запрошуємо на нашу Facebook-сторінку!
Ви вже поставили like?
Весняний Париж

«Побачити Париж та померти!» - майже всі знають цю відому фразу, але не знають звідки вона з’явилась. А сказав її відомий письменник Ілля Еренбург. На початку 20 століття він вирішив познімати ...

Паломництво до Ізраїлю. Свята Земля

Протягом року Паломницький Центр Андрія ВІФЛЕЄМ організовує паломництва у Святу Землю – місце де прожив своє земне життя наш Господь Ісус Христос.

Люрд – місце живого чуда



Меджугор'є в часі об'явлення Богородиці. Святині Будапешту

У Меджуґор’ї (Читлук, Боснія і Герцоговина) уже більше 30-ти років шестеро молодих людей, що цілком заслуговують на довіру, свідчать під присягою, що з 24 червня 1981 року і до сьогодні майже щоденно ...

 
Кожен сьомий християнин живе в країні з переслідуваннями
Цього року у світі вбили 25 священиків
«Допомога Церкві в потребі» здійснила у 2017 році 5357 проектів
Францисканський священик: число християн у Вифлеємі катастрофічно падає
На прощу до Зарваниці цьогоріч очікують до 100 тисяч паломників
Краще за тиждень
Мультимедія
Фоторепортаж із зустрічі богопосвячених осіб
Різдвяна історія, що вражає
Різдвяні рекламні ролики, що зворушують до сліз
Сестри-домініканки заспівають на Національній церемонії запалення Різдвяної ялинки в США
Як російськомовні молодики вимагали поховати бійця за ... язичницькими традиціями