Слово твоє - світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці (Пс 119,105)
» » » Святий Андрій Корсіні, єпископ
"Моє Різдво!" Радіо Марія оголошує конкурс малюнків
Всі новини

Святий Андрій Корсіні, єпископ


4 лютого

Святий Андрій Корсіні, єпископ

*1302

+1373

Чи замислювався хто над тим, що значить материнська молитва, коли син стає на хибний шлях? Звернім увагу, як Божа милість змінила Андрія, вовка, перетворила його на слухняне ягня Ісуса і підняла до святості.

Андрій був нащадком багатої шанованої флорентійської родини Корсіні. Батьки довго не мали дітей. Мати багато сумувала і молилася, щоб Бог благословив сім'ю хоча б одним нащадком. Пообіцяла Божій Матері, що майбутню дитину присвятить на її честь. Численні молитви і сльози рано чи пізно постають перед Богом; так сталось і з родиною.

Одного листопадового вечора Бог нагородив подружжя хлопчиком з яскравим поглядом. Щасливі батьки виховували малого Андрія з турботою і любов'ю, покладали на нього великі надії. Однак хлопчина у 12 років раптово змінився, ніби з одного дня на другий його поміняли. Став неслухняним, грубим, огризався. Весь час проводив у розвагах, походеньках, на полюванні. Краще йшов з друзями на полювання, ніж на недільну службу. Батьківські застереження не мали впливу, хлопець прямував розгульною дорогою. Мати, однак, не втрачала надії, а знову звернулась до Діви Матері і просила перед чудотворною іконою, щоб вивела сина на праведний шлях.

Одного дня, коли Андрій в черговий раз готувався на полювання з друзями-розбишаками, мати розплакалася, і промовила: «Ти справді вовк, яким я бачила тебе уві сні! Коли прийде той час, коли ти перетворишся на ягня?»

Серце 17-річного юнака відізвалось на материнські слова. Його осінила милість, юнак побачив свої гріхи, відчув глибокий жаль і сором. Недовго роздумуючи, пішов у церкву до кармелітів, впав на коліна перед образом Марії, до якого рідна матір приходила з молитвою стільки разів. Просив Божу Матір, щоб перетворила його на слухняне ягня її Сина. Там же вирішив вступити до ордену кармелітів. Відразу звернувся до настоятеля, просячи свого вступу. Батьки навіть не знали, де він. Обшукали всі можливі місця, коли прийшло до них двоє кармелітів, і просили дозволу батьків, щоб Андрій залишився у монастирі. Батьки з радістю дали своє благословення на покликання сина.

Перед Андрієм відкрилось нове життя: час покутування і покаяння. Прагнув бути покірним, виконував усю роботу, яка вважалась принизливою. Служив на воротах, на кухні, жебракував. Зустрівся з друзями, які висміювали його і глузували з нього. В такі моменти покірно дякував Богові за можливість служити Йому.

Був рукоположений у 1328 році, згодом його направили у відомий Паризький університет. Через три роки повернувся у рідне місто з дипломом. Став великим проповідником своєї епохи. Коли помер єпископ міста Фьєзоле, капітула обрав головним пастирем Андрія, який жив у святості. Щоб врятуватись від високої посади, Андрій Корсіні сховався у монастирі за межами міста, але його знайшли. По нього пішов великий натовп людей, і просили прийняти призначення.

Будучи єпископом, жив, як простий кармеліт. Носив покутний пояс, щодня молився сім покутних псалмів. Кожного тижня запрошував бідних, щоб щедро пригостити їх. Мив їм ноги. Ще з більшою наснагою займався з запеклими грішниками, і багатьох навернув.

Перед смертю святому з'явилася Божа Матір і повідомила, що наступного дня, на свято Богоявлення, він помре. Тоді він покликав своїх священиків, помолився Вірую, а ближче до світанку почав молитву старого Симеона : «Нині, Владико, можеш відпустити слугу твого за твоїм словом у мирі, бо мої очі бачили твоє спасіння, що ти приготував перед усіма народами; світло на просвіту поганам, і славу твого люду - Ізраїля». Після молитви тихо віддав душу Творцеві.

Відразу після смерті люди вшановували його як святого. Папа Євгеній IV проголосив Андрія Корсіні блаженним, а в 1629 році папа Урбан VIII – святим.


Життя святих"
Видавництво "Св. Геллерта", Будапешт
Автор: Іштван Катона, 
єпископ помічник Егерської Дієцезії Римсько-католицької Церкви 


Переклад: Андріана Іштвані 
Запрошуємо на нашу Facebook-сторінку!
Ви вже поставили like?
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її та натискаючи Ctrl+Enter


Додати коментар
Або водите через соціальні мережі

Запрошуємо на нашу Facebook-сторінку!
Ви вже поставили like?
Новорічний Будапешт та Відень

Європа є чудова в будь-яку пору року, але новорічний період  робить її ще більш привабливою і яскравою. Люди прямують в прикрашені святковими вогнями центри міст Будапешта та Відня, де на площах вас ...

Меджигор'є. Новорічний Будапешт



Щасливі дні. Прага та Краків

Багато туристів приїжджають у Прагу спеціально на свята – приваблює старовинна архітектура та різдвяний настрій.  Аромати випічки, глінтвейн, святкова атмосфера – звичні для Праги атрибути Різдва. У ...

Православне Різдво в Ізраїлі

Протягом року Паломницький Центр Андрія ВІФЛЕЄМ організовує паломництва у Святу Землю – місце де прожив своє земне життя наш Господь Ісус Христос.

АКЦІЙНА ЦІНА у паломництво до МЕДЖУГОР'Є. Осінній Будапешт

АКЦІЙНА ЦІНА!!! Невеличке хорватське селище в Боснії, яке розташоване біля підніжжя двох гір – Крживаца і Подбрдо, звідки його назва Меджугор’є, на початку 80-х років стало місцем об’явлення ...

 
Цього року у світі вбили 25 священиків
«Допомога Церкві в потребі» здійснила у 2017 році 5357 проектів
Францисканський священик: число християн у Вифлеємі катастрофічно падає
На прощу до Зарваниці цьогоріч очікують до 100 тисяч паломників
Меджугор'є: Статистика за червень, 2018
Краще за тиждень
Мультимедія
Як російськомовні молодики вимагали поховати бійця за ... язичницькими традиціями
5 нових християнських кінострічок для осінніх рефлексій
Завершилась велелюдна Успенська проща у Зарваниці
Тисячі вірних взяли участь у поході зі свічками у Зарваниці
Успіння Пресвятої Богородиці. Історія та традиції свята