Чому ви весь час відчуваєте себе нещасними?


Протягом багатьох років я була вкрай песимістичною людиною. Я могла зайти в кімнату і відразу побачити одну маленьку неправильну деталь, наприклад, шпалери в кутку, які злегка відклеїлися. Я бачила, що в усьому щось було не так!


Причиною такого ставлення було те, що я в дитинстві піддавалася насильству протягом багатьох років, і зазнала багато розчарування. Коли ми з Дейвом одружилися, мені було 23 роки, і я не могла згадати час, коли я була дійсно щаслива.

Люди, у яких був важкий час у житті, часто бояться очікувати чогось хорошого, тому що вони не хочуть розчаровуватися і змушені мати справу з болем, який приносить це розчарування. Але з особистого досвіду я знаю, що якщо зараз Ви живете з цим мисленням, Ви можете внести зміни в своє життя - з Божою поміччю - і жити з надією!

Я знаю, що це істина, тому що в Євангелії від Івана 10,10 Ісус каже: «Злодій приходить тільки для того, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов для того, щоб мали життя і мали в повні». Якщо ми будемо вірити в Нього, ми зможемо мати багате життя у Христі.


Повір перш, ніж побачиш

Я іноді кажу, що ми, - покоління «покажіть мені», - хочемо побачити перш, ніж повіримо. Але Бог працює за лаштунками. Ви можете не бачити того, що відбувається, але чи вірите Ви в те, що Бог зараз працює у вашому житті?

Чи вважаєте Ви, що у Нього є план, як допомогти Вашим дітям, Вашому шлюбу або тому, про що Ви молитеся роками?

В Єремії 29,11 знаходимо, що у Бога є хороший план для Вашого життя, Він бажає «дати вам майбутнє та надію». Іншими словами, Бог шукає можливість бути добрим до Вас!

Може бути, важко уявити себе позитивним, наповненою вірою людиною, повною надії. Якщо це так, я точно знаю, як Ви себе почуваєте! Деякі люди просто бояться сподіватися, тому що вони відчули значне розчарування, та думають, що можуть зіткнутися лише з болем.

Але це можна виправити, тому що Бог - «Бог надії», і Він хоче «наповнити Вас всієї радістю і миром у вірі (через досвід Вашої віри), що через силу Святого Духа Ви будете буяти надією і мати впевненість в Його обітниці» (Рим 15,13). З Ним ніколи не пізно почати вірити, очікувати і сподіватися.

Істина про те, що таке насправді надія

Я вважаю, що дуже часто ми приймаємо пасивне ставлення до чогось, вирішуючи, що ми просто «почекаємо і подивимося», чи зміниться щось на краще. Але Бог навмисно хоче, щоб ми очікували. Він хоче, щоб ми активно очікували чогось хорошого.


Отже ... чого Ви очікуєте?


Як Ви говорите про своє майбутнє? Яке відношення у Вас до Вашого щоденного життя? Коли Ви встаєте вранці, Ви думаєте, що зробите щось важливе потім, на наступний день? Або ви прокидаєтеся з очікуванням, що сьогодні може бути день Вашого прориву?

Цікаво, що коли жінка вагітна, ми говоримо, що вона «в очікуванні». І чим далі, тим більше вона чекає того, що станеться.

Моя вагітність була особливо унікальною, тому що я народила всіх чотирьох моїх дітей приблизно через місяць після призначеного терміну. Мій лікар сказав мені, що я єдина жінка, яку він знав, яка виношувала дітей приблизно стільки ж часу, скільки це зазвичай робить слон.

В кінці кожної вагітності я кожен день прокидалася і говорила: «Сьогодні буде день пологів!» У мене був упакований чемодан і я була готова. Я постійно перевіряла все, щоб переконатися, що все в порядку. У будь-який час, коли я відчувала перейми, я думала - ось воно! Наближається!

Саме таке ставлення хоче від нас Бог! У Нього неймовірний план для Вашого життя, і Він хоче, щоб Ви очікували, що хороше не за горами.

Надія каже: «Можливо, так було раніше, але Бог є Бог неможливого, і все може змінитися».

Може бути, Ви пережили багато болю і розчарування і не можете уявити, що все стає краще. Ворог хоче переконати Вас у тому, що нічого ніколи не зміниться. Але Бог є Бог надії, нових початків і других шансів!

Він хоче, щоб Ви знали, що він любить Вас ... і знали, що він наповнить Вас надією!

Джойс Майєр

cnl.news