Слово твоє - світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці (Пс 119,105)
» » » Мусульманин з ІДІЛ прийшов шпигувати до церкви, але став християнином
Всі новини

Мусульманин з ІДІЛ прийшов шпигувати до церкви, але став християнином

Шпигун ІДІЛ увійшов в турецьку церкву і знайшов у ній любов і прийняття, яких ніколи не знав раніше. Несподівана зустріч не тільки змінила його життя, а й спонукала цю людину попереджати людей про небезпеку радикального ісламу.

Кілька років тому, коли ісламісти стали погрожувати пастору Гассану Томасу і його сім'ї, він втік з Багдада, поїхав до Туреччини і заснував церкву, щоб служити іншим біженцям.

«Я вхожий до них всюди, тому що я був на їхньому місці, і я їх розумію», - каже пастор Гассан.

Одного разу до церкви пастора Томаса ІДІЛ відправило шпигуна. Це спричинило за собою доленосне рішення для самого шпигуна, а також допомогло пастору Томасу більше дізнатися про терористичну групу.

Томас допоміг нам зв'язатися по телефону з людиною, якого заради його безпеки назвемо Мухаммедом. Також Томас розповів про роботу Мухаммеда в рамках організації. Коли ІДІЛ вбили сім'ю в їхньому власному будинку, Мухаммед мав повернутися і добити тих, хто був ще живий.

«У той час я міркував саме так. Я думав лише про вбивство. Я хотів зробити багато кривавих справ, тільки щоб бути ближче до мого Аллаха», - розповідає Мухаммед.

Він каже, що ця жага крові мотивує ІДІЛ: «Напевно крові буде все більше і більше, оскільки цього вимагає Коран. Якщо ви не мусульманин, ви повинні ними стати, інакше ми вб'ємо вас і заберемо собі все: ваші гроші, жінок ... Все. Це написано в Корані», - продовжує він.

Беручи участь в боротьбі між сунітським ІДІЛ і шиїтськими бойовиками, Мухаммед часто ризикував життям. Члени сім'ї умовили його втекти з Іраку до Туреччини заради безпеки. Як справжній мусульманин, Мухаммед корився своїм батькам, а можливість виїхати представилася, коли ІДІЛ послало його в якості шпигуна до церкви пастора Томаса. Однак у Мухаммеда були свої питання про Ісуса.

«Я побачив людей, які вітали мене, хоча вони мене і не знали. Я ненавидів цих людей, а вони проявляли до мене любов», - розповідає колишній бойовик ІДІЛ.

Парафіяни молилися про порятунок Мухаммеда, і це змінило його життя.

«Під час молитви я почав плакати, як дитина. Я відчував, як щось дуже важке виходить з мого тіла. В кінці служби я пішов додому, і мені здавалося, що хтось йде зі мною, говорить зі мною. Я відчував себе так, ніби не торкаюся землі. Я відчував, що лечу, ніби хтось несе мене», - розповідає Мухаммед.

Тоді Мухаммед прочитав Біблію і порівняв її з Кораном.

«Я виявив, що Бог, Який мені потрібен, - це Господь Ісус Христос. Він - істинний Бог», - каже чоловік.

Пастор Томас впевнений - такі зміни в серці Мухаммеда означають, що церква в Європі потребує більшої кількості служителів.

«Ось чому нам потрібні люди, які б приїхали служити Богу в Європі, служити біженцям, щоб пробудити їх, щоб боротися з діяльністю ІДІЛ», - каже пастор Томас.

Колишній бойовик ІДІЛ очікує повторення терактів, подібних до нападу в Брюсселі, і попереджає Європу про небезпеку: «Це величезна сила. Ви повинні прокинутися», - говорить він.

Кріс Мітчелл, керівник офісу CBN на Близькому Сході приєднався з офісу в Єрусалимі, щоб відповісти на деякі питання і коментарі онлайн-аудиторії в Facebook щодо цієї історії.

МХН: Кріс, ласкаво просимо! Наше перше запитання. Емілі запитує: «Як ви дізналися, що він насправді був бойовиком ІДІЛ?»

Кріс Мітчелл: Я довіряю своїм джерелам. Саме пастор Гассан був людиною, який духовно опікувався Мухаммеда, (назвемо його так). Інші мої знайомі зустрічалися з ним і також перевіряли його свідчення.

Його свідчення збігається з історіями інших мусульман, які прийшли до віри в Ісуса. Багато разів вони приходили до церкви скептично налаштованими, щоб одного разу вийти повністю зміненими і оновленими, коли розуміли, що християни дійсно люблять їх.

МХН: Кріс, інший читач запитує: «Ця людина стверджує, що був біженцем, але чи був він насправді шпигуном? Чи є ще бойовики ІДІЛ, які називають себе біженцями, і як можна зупинити їх? »

Безумовно, в потоці біженців в Європу, а також в Сполучені Штати проникає багато членів ІГІЛ. Зупинити їх можна, використовуючи надійну програму перевірки осіб, що в'їжджають в Європу або Сполучені Штати.

На жаль, схоже, Європа навстіж відкрила свої кордони. І зараз намагається закрити деякі з них. Але це, можливо, одна з найбільш небезпечних речей, які відбуваються в Європі та Сполучених Штатах.

Наприклад, один експерт по боротьбі з тероризмом сказав мені, що прямо зараз в Європі може перебувати від 5 до 7 тисяч джихадистів, таких же, як цей Мухаммед. Це становить серйозну загрозу - за його словами, найбільшу з часів Другої світової війни в Європі.

МХН: Кріс, а ти чув про інших біженців, що прибувають до берегів Європи, які приймають Христа?

Так, ми дійсно часто стикаємося з цим. Інтерв'ю з Мухаммедом в передмісті Відня, яке ви бачили, - тільки один із прикладів. Ми відвідали тут кілька церков, і деякі парафіяни розповідали, що прийшли до віри в Ісуса Христа. 
316NEWS за матеріалами МХН
Запрошуємо на нашу Facebook-сторінку!
Ви вже поставили like?
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її та натискаючи Ctrl+Enter


Додати коментар
Або водите через соціальні мережі
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Запрошуємо на нашу Facebook-сторінку!
Ви вже поставили like?
Читають Коментують
Що не так з братом Ілією з Кальві, або чи все гаразд з нашою вірою? - Блог Сергія ІВАНИЦЬКОГО
3
10 глибоких християнських фільмів, заснованих на реальних подіях
2
Чи третя година ночі насправді "година диявола"?
2
Люди працюють щонеділі і у святкові дні, і на них сипляться біди
2
"Батюшка! Обвінчайте нас, ми вже два тижні живемо разом, познайомилися на дискотеці. Більше не хочемо жити в гріху. Якщо ви нас не обвінчаєте, то будете мати гріх!" Я пінками вигнав їх аж на вулицю Соборну через сходи храму..." - отець Юстин РУСИН
2
"Марші ЛГБТ можуть знищити Україну! Я б не хотів, щоб ми продали Україну за безвіз" - владика Ян Собіло
2
МОЛИТВИ ЗА ЗДОРОВ'Я ДІТЕЙ
1
Зарваницька чудотворна ікона об’єднує тисячі українських заробітчан Італії у молитві за Україну
1
Легендарний екзорцист: "Одного разу диявол сказав: «Не кричи, бо я оглухну»."
1
Свята Фаустина, монахиня
1
Чи дійсно існує пекло?
1
5 ознак того, що ваша мрія угодна Богові
1
Отець Ян БІЛЕЦЬКИЙ: "Магія – це не ліки від хвороб та проблем!"
1
Молитва виправляє все
1
ВОРОЖКИ, ЕКСТРАСЕНСИ ТА ЦЕРКВА
1
 
За 100 років кількість православних християн у світі більш ніж подвоїлася
Католиків стало більше на 12,5 мільйона
В Ірані все більше молодих людей приймають Христа
У католицькій Церкві підрахували, скільки мирян припадає на одного священика
Пряму трансляцію з Меджугор'я 4 серпня подивилися 780 тисяч людей
Краще за тиждень
Мультимедія
Храмове свято Михайлівського Золотоверхого монастиря
Закарпатській акції «Листи до Миколая» — 20 років!
Після 200 років забуття відновлено родинну каплицю польського етнографа Едварда Руліковського
Церкви вже не будуть такими як раніше
Патріарший намісник звершив освячення храму на території 43-ї окремої артилерійської бригади